CT-skanning · EEG · Meningitis · Mormor · Pneumokokker · Senfølger

Status på min mor

Min mor er stadig indlagt på intensiv. Det er stadig svært at sige, hvilken vej det vil gå. Det vi ved, er, at infektionen er under kontrol. Hun skal have antibiotika ca. en uge endnu. Pacemakeren, der blev lagt i mandags, har slet ikke være i brug, men den er der, hvis pulsen skulle komme under 40. Iltmætningen i blodet er normal –  og ligger mellem 97 og 99. Respiratoren er stadig tilsluttet, selvom min mor trækker vejret selv – med lidt assistance, men den bliver muligvis koblet fra i morgen. Hun er også genereret af den, kan man se. Den shunt som hun fik opereret i hovedet, der skulle dræne væsken væk, er fjernet, da hun selv er i stand til at drænere igen. Der er ingen feber. Hun åbner øjnene ofte og kigger lidt – mest op. Jeg har forsøgt at få øjenkontakt med hende, men jeg er usikker på, om hun ser mig. Hun kan bevæge sine ben og også den venstre arm og hånd. Hun bevæger ikke højre arm og hånd. Det er ikke muligt at få hende til at efterkomme beskeder som fx at trykke en i hånden. Onsdag fik vi at vide, at hun skulle til CT-skanning og have foretaget EEG om torsdagen, men så skete der et lille mirakel, som vi så hårdt havde brug for. Hun var begyndt at reagere på smertestimuli og åbne øjnene, og planerne om CT-skanning og EEG blev lagt på hylden. Indtil videre. Vi må bare se tiden an. Og det er det, der er så svært. Man føler sig så afmægtig. Når man læser om senfølger som følge af meningitis og især den type meningitis, der skyldes pneumokokker, så er det nedslående læsning. Varige skader på nervesystemet som hørenedsættelse, blindhed, epilepsi, tab af taleevne, cp. Det er trist læsning. Min mor har overlevet den samme type meningitis en gang før – uden særlige mén. Vi har lov at håbe, at hun er lige så heldig denne gang. Dengang hun blev ramt af meningitis første gang, kom hun på hospitalet og i behandling meget tidligere i forløbet. Det skete desværre ikke denne gang.

Jeg holder alle mulige orienteret om min mors tilstand, og det er faktisk lidt stressende, så nu har jeg valgt, at jeg orienterer alle i en fælles besked på mail. Nogle svarer tilbage, andre reagerer ikke.

Jeg ved ikke, hvornår min mor kan komme hjem. Det bliver nok først engang efter nytår. Jeg tænker, at der nok venter et langt genoptræningsforløb. Spørgsmålet er, hvor meget der vil være behov for. Og så håber jeg, at det ikke skal blive en kamp at få bevilget det, der nu må være behov for.

Jeg overvejer at melde mig ind i Hjerneskadeforeningen eller Hjernesagen. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel for mennesker, der har fået en hjerneskade. Jeg har meldt mig ud af Landsforeningen Autisme og er ikke længere aktiv der, da jeg ikke længere kunne se mig selv i den forening. Og det får I måske et længere indlæg om en anden gang.

Reklamer

4 thoughts on “Status på min mor

  1. Mange tak, Eva.
   Undskyld at jeg først svarer dig nu.
   Det har været et langt og hårdt forløb, men min mor er heldigvis kommet godt igennem sygdommen – stort set uden mén. Hun var indlagt i 20 dage, og blev udskrevet nogle dage før nytår. Nu venter hun så på at komme i gang med genoptræning. Og det tager sin tid. Kommunens “fine” servicemål om genoptræning senest 10 dage efter udskrivelse fra hospitalet er overskredet for længst. Min mor døjer med svimmelhed og balanceproblemer, men bortset fra det, så går det godt.

   Like

 1. Hej. Jeg faldt over dit indlæg fordi du havde skrevet om hjerneskade. Jeg arbejder selv i Hjerneskadeforeningen, og vi har mange ramte og pårørende med meningitis, hvorfor jeg selv kender mange som har været meget hårdt ramt. Jeg kan hjælpe dig med kontakt til andre hvis du får lyst til at tale med nogle af dem som lever med følgerne i dag. Jeg kan også hjælpe med kontakt til andre pårørende, også voksne børn af mennesker ramt af erhvervet hjerneskade.

  Jeg krydser fingre for at det snart vender for din mor, og I kan begynde at få en ide om skaden og hvad der skal ske i forhold til genoptræning med mere.

  Du er i hvert fald velkommen hos os i Hjerneskadeforeningen, både hvis du selv får brug for hjælp og hvis du gerne vil være med til at hjælpe andre familier som bliver ramt.

  Mange tanker til dig og din mor.

  Like

  1. Mange tak, Susan.
   Spændende, at mit indlæg er nået frem til Hjerneskadeforeningen 🙂

   Min mor er heldigvis blevet rask og er sluppet nogenlunde uden mén, dog døjer hun med svimmelhed og balanceproblemer. Hun var indlagt i 20 dage. De første 9 dage lå hun i respirator. Hun kom først til bevidsthed en uge efter indlæggelsen. Hun fik hjerteproblemer i forbindelse med infektionen og hendes hvilepuls lå på 150 eller derover! Men det kom der heldigvis – også – styr på. Hun er endvidere blevet vaccineret mod pneumokokker, som er den type meningitis hun blev syg af. Nu venter hun så på at komme i gang med genoptræning. Og det tager sin tid. Kommunen kan ikke overholde sine egne servicemål.

   Jeg takker for tilbuddet om at blive en del af jeres forening – jeg vil overveje det. Jeg har før været meget aktiv i en anden forening, og måske kan jeg bruge min foreningserfaring i en anden forening.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.