Afgørelse · Ankestyrelsen · God forvaltningsskik · Hurtighedsprincippet · Jobcenter · Klage · Rehabiliteringsteam · Sagsbehandling · Sagsbehandlingstid · Serviceloven

Vi venter stadig

Som jeg skrev i går, så skrev kommunen den 9. november, at vi kunne forvente svar om 14 dage. Nu er der gået 14 dage. Vi har ikke fået et svar. Kommunen skrev 14 dage. Ikke 14 hverdage eller 14 arbejdsdage. Så hvad mon de mener, når de skriver, at vi kan forvente svar om 14 dage?

Som ombudsmanden skriver:

“Venter man på svar fra kommunen i en socialretlig sag, har man ikke kun krav på så hurtig sagsbehandling som muligt, men også på at vide, hvor lang tid man skal regne med at vente. “

Kommunen trækker sagsbehandlingen i langdrag, og det har ingen konsekvenser for kommunen. Når kommunen engang får truffet en afgørelse, som højst sandsynlig vil være til ugunst for vores søn, så har vi fire uger til at skrive en klage. Så skal sagen/klagen videre til Ankestyrelsen, og der vil sagen så ligge i månedsvis. Så – det har ingen konsekvenser for kommunen.

Kommunens jobcenter er dysfunktionelt. De overholder ikke god forvaltningsskik, som bl.a. siger, at sager skal behandles inden for rimelig tid. Jobcentret har haft ansøgningen siden april, men kommunen herunder PPR og Børnehandicap har kendt til problematikken siden oktober 2017. Ydermere har det under hele forløbet været uigennemskueligt, hvad jobcentret har villet lægge vægt på dels i deres behandling af sagen og dels i deres afgørelse. Så skulle de lige vente på sagsakter fra en anden forvaltning; så skulle de lige finde en sagsbehandler; så ville de lige afvente, mens sønnen blev målgruppevurderet til STU; så ville de lige afvente rehabiliteringsteamets vurdering.

Vi kommer ingen vegne. Vi kan ikke få et svar. Vi kan ikke få en afgørelse.

Som DUKH skriver i Praksisnyt nr. 23 om hurtighedsprincippet:

“En borger kan altid rette henvendelse til kommunens borgmester og klage over sagsbehandlingstiden. Det er borgmesteren, som er ansvarlig for tilrettelæggelsen af opgaverne i kommunen (se evt. retssikkerhedsvejledningens pkt. 245).”

Så det gør vi så nu.

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.