Afgørelse · Behandlingsskole · Dagbehandlingsskole · Partshøring · PPR

Mens vi venter på den famøse afgørelse

Altså, egentlig hænger den her sag mig langt ud af halsen. Jeg har forsøgt at tænke på noget andet her i weekenden. Når vi nu ikke fik et svar i fredags, som vi var blevet stillet i udsigt; så kunne jeg enten vælge at gå i selvsving over det og spolere min weekend med at være frustreret og vred, eller jeg kunne forsøge at tænke på noget andet. Det hjalp heldigvis på humøret, at jeg skulle til koncert i aftes. Så var fokus et helt andet sted.

Men mens vi venter på et svar, har jeg tænkt på den partshøring vi fik for en måned siden. I partshøringen står der, hvad der vil blive lagt vægt på i afgørelsen, og det er:

  • Vurdering fra kommunens STU-udvalg
  • At det ansøgte er et kombineret uddannelses- og behandlingsforløb
  • Rehabiliteringsteamets indstilling
  • Vurdering fra din egen læge

“Vi har vurderet, at der er tale om et tilbud, hvor behandlingsdelen fylder meget i forhold til undervisningsdelen. Vi har også lagt til grund, at du for at gennemføre uddannelsestilbuddet har brug for behandlingsdelen, jf. afgørelse fra PPR af 8. marts 2018.”

“Behandlingsdelen fylder meget i forhold til undervisningsdelen”. Jeg ved ikke, hvordan kommunen vurderer, hvor meget behandlingsdelen fylder i forhold til undervisningsdelen. Hvordan måler man det?

Kommunen skriver, at “det ansøgte er et kombineret uddannelses- og behandlingsforløb, og “Vi har også lagt til grund, at du for at gennemføre uddannelsestilbuddet har brug for behandlingsdelen”.

Jamen, hvorfor giver de ham så ikke bare hele forløbet? Så kan han nemlig godt gennemføre uddannelsestilbuddet! Er det da ikke bedre, at han gennemfører uddannelsen end at han må forlade forløbet et halvt år før skoleåret slutter?

Jeg har tænkt over, at der er forskel på dagbehandlingsskoler og behandlingsskoler. Min søn går på en dagbehandlingsskole. På de dagbehandlingsskoler jeg har kendskab til, består “behandlingen” af miljøterapi, og det er skolens undervisere; lærere og pædagoger, der tager sig af “behandlingen”. På en behandlingsskole er der psykiater(e), psykolog(er), sygeplejerske(r) og sundhedsplejerske(r) tilknyttet. Den behandling min søn får på dagbehandlingsskolen er miljøterapi i pædagogisk form udført af pædagogisk uddannet personale. Gennem den miljøterapeutiske behandling lærer min søn sociale færdigheder som fx evnen til at udtrykke egne meninger i samvær med andre.

Og endelig nævner kommunen en afgørelse fra PPR af 8. marts. Men det var ikke en afgørelse. Det var en orienteringsskrivelse sendt til den ene forælder. Og det er ikke en afgørelse, for hvis det var, så mangler der en klagevejledning. Men det er måske – også – en fejl?

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.