GAFFA · Gary Numan · Koncert · Martin Hall · Musik

Martin Hall og Gary Numan: Tre koncerter på en uge

Dette indlæg skal handle om noget helt andet. Det skal handle om musik og koncerter. Musik betyder meget for mig og i år har jeg været til mange koncerter.

I lørdags var jeg til en Martin Hall koncert i Hvalsø Kirke. Det var den sidste af i alt fire koncerter i 2018 med Hall. Hall har ikke givet koncerter i fem år. Forhåbentlig går der ikke fem år før næste koncert. Da Martin Hall for nylig gav koncert i Bremen Teater, blev den efterfølgende udråbt til årets koncert af musikbladet GAFFA, der gav koncerten seks stjerner ud af seks mulige.

Det er altid spændende at være i Martin Halls selskab, og denne aften levede op til forventningerne. Mellem numrene fortalte Martin Hall anekdoter bl.a. om Sebastian Horsley, en britisk dandy, der absolut intet talent havde, og som lod sig korsfæste som en anden Jesus. Han døde i en alder af 47 i 2010 af en overdosis. Hall spillede et nyt (og endnu ikke udgivet) nummer med titlen “Need Is The Monkey”, som er inspireret dels af Karen Blixens fortælling “Aben”, dels af Pete Burns (fra Dead Or Alive) mange plastikoperationer og dels Sebastian Horsleys selvbiografi “Dandy In The Underworld”. Vi kan håbe, at nummeret bliver indspillet og gjort tilgængeligt. Det fortjener det. Nummeret er en helt anden stil end det nyeste nummer Hall har udgivet, som hedder “Services Rendered”. Men det er Halls kendetegn; man kan ikke sætte ham i bås. Som kunstner er han meget alsidig. Og måske lidt for stor en kunstner til et lille land som Danmark.

I morgen går turen så til Roskilde, hvor den britiske musiker og sanger Gary Numan giver koncert i Gimle. Sidst Numan var i Danmark var i marts, hvor han gav koncert i Pumpehuset. Udover koncerten i morgen (den 27. november) i Roskilde, giver Gary Numan også koncert i hhv. Odense (den 29. november) og Aarhus (den 1. december). Jeg glæder mig. Numan har ikke turneret i Europa i mange år (hvis vi lige ser bort fra England, hvor han boede indtil for få år siden, men nu er han flyttet til USA med kone og børn); og her i 2018 turnerer han så Europa tyndt. Og tak for det. Jeg har i årevis ærgret mig over, at jeg ikke tog til hans sidste koncert i Danmark i 2000, men da var jeg gravid og orkede ikke at gå til koncerter. Så nu tager jeg revanche og tager til to Numan koncerter i denne uge. Og så håber jeg, at der ikke går 18 år, inden han gæster Danmark igen 😀 Gaffa kaldte Gary Numan koncerten i marts i Pumpehuset for “ventetiden værd” og gav den seks stjerner ud af seks mulige.

PS: Der skulle stadig være ledige billetter til koncerterne i Danmark med Gary Numan. Tjek evt. her

 

Martin Halls hjemmeside her

Gary Numans hjemmeside her

Martin Hall “Services Rendered” (2018) video her

Gary Numan “My Name Is Ruin” (2018) video her

Gaffa anmeldelse af Martin Halls koncert i Bremen Teater (20.10.2018) her 

Gaffa anmeldelse af Gary Numans koncert i Pumpehuset (5.3.2018) her

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.