Arbejde · Coronavirus · COVID-19 · Ressourceforløb · Virksomhedspraktik

Forlængelse af restriktioner er dårligt nyt for kontoransatte, der er sendt hjem ud fra et forsigtighedsprincip

Så fik vi endnu et pressemøde med sundhedsministeren i går. Som ventet – eller frygtet – så bliver de nuværende restriktioner, tiltag og anbefalinger foreløbig forlænget til udgangen af oktober 2020.

Det er bare dårligt nyt for sådan en som mig, der er i ressourceforløb og i en virksomhedspraktik på et kontor. Jeg er – eller var – i en virksomhedspraktik i en personaleafdeling. Her lavede jeg diverse forefaldende kontoropgaver. Så blev afdelingens ansatte sendt hjem den 10. september. Først var meldingen, at hjemsendelsen var frem til og med den 22. september. Så blev det rykket til den 4. oktober. Siden den 18. oktober. Og nu med den nye udmelding om forlængelse af restriktionerne, så ser det ikke ud til, at jeg kommer tilbage før tidligst i starten af november 2020. Praktikken udløber den 30. november 2020. Men jeg tvivler på, at jeg kommer tilbage. Så længe man anbefaler, at kontoransatte arbejder hjemmefra, så har jeg ikke en praktik. Og dermed kan jeg ikke få afklaret mine jobmål, som der står i min jobplan.

Jeg befinder mig i et ingenmandsland. Mit ressourceforløb er sat på standby. Og jeg er utilfreds med indsatsen. Hverken jobcenter, sagsbehandler eller den eksterne jobkonsulent, der er blevet hyret af kommunen til at få etableret en praktik og få mig afklaret, hjælper mig. Jeg synes ganske enkelt, at de svigter deres opgave. Der er ingen hjælp at hente.

Jeg har talt med jobkonsulenten om, at der må etableres en ny praktik i en virksomhed, der ikke har hjemsendt de kontoransatte ud fra et forsigtighedsprincip. Jeg har sendt “tonsvis” af forslag til virksomheder, hvor jobkonsulenten kan sende ansøgninger vedrørende etablering af praktik, men der sker bare ikke noget. Hun følger ikke op på opgaven. Hun har skrevet en rapport til sagsbehandleren og vil tale med sagsbehandler om den. Men fra hun havde sendt rapporten til hun omsider kontaktede sagsbehandler gik der 10 dage. 10 dage spildt. Hun fik først kontaktet sagsbehandler, da jeg havde hidset mig op over for jobkonsulenten i telefonen over den manglende opfølgning på de opgaver hun siger, at hun vil hjælpe mig med. Jeg har meddelt jobkonsulenten, at jeg har mistet tilliden til hende. Hun hviler på laurbærrene over, at det lykkedes hende at finde en praktik til mig. Men den praktik er jo sat i bero på ubestemt tid. Og uret tikker. Jeg kommer ingen vegne. Jeg sidder fast i systemet. Jeg har brug for, at der bliver etableret en ny praktik. Men jeg ved udmærket, at det er svært. Dels på grund af mine skånehensyn. Og så på grund af coronakrisen, der kun har øget køen af ledige.

Hvor er der en kontorpraktik til sådan en som mig, der ikke har været på det ordinære arbejdsmarked i en årrække?

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.