Arbejde · Coronavirus · COVID-19 · Ferie · Ressourceforløb · Virksomhedspraktik

Undskyld, men jeg er ikke ked af, at du har fået aflyst din efterårsferie til udlandet… det er et luksusproblem

Overskriften siger vist det hele. Jeg behøver egentlig ikke at uddybe, hvad jeg mener om de der beklager sig over, at deres planlagte ferie til et eller andet sted i sydens sol og varme er blevet aflyst på grund af antallet af smittede med COVID-19.

Men… til ære for dem, der gider at læse videre… Jeg anerkender selvfølgelig, at det er drønærgerligt, at ferieplanerne er blevet aflyst, udskudt eller udsat på ubestemt tid. Men det er et luksusproblem. Og hvis man endelig VIL ud i verden, så er der faktisk stadig steder, der ikke er på Udenrigsministeriets “sorte liste” – eller rettere – lande, der er blevet erklæret “orange” og hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

Savner du sol og varme, så overvej Grækenland. Her har man tilsyneladende haft mere held med at holde coronasmitten under kontrol. Så i stedet for at beklage dig over, at din ferie til fx Spanien er blevet aflyst på grund af for høje smittetal, så rejs ud til et land, hvor grænserne stadig er åbne for danskerne. Du har muligheden. Så tag den.

Det kan vare meget lang tid, før du kommer afsted til det ønskede rejsemål, for corona vil være her længe endnu. Hvor længe er der naturligvis ingen, der kan vide. Men mit totalt uvidenskabelige gæt er, at vi skal forbi 2022, før vi får hverdagen tilbage, som før corona ramte os. Og det er endda et optimistisk gæt. Jeg er en pessimistisk optimist. Et mere realistisk – eller pessimistisk – gæt er, at det vil vare flere år.

Jeg anerkender, at du har brug for håb. Et håb om at vi snart vender tilbage til alt som det var, før coronaen ødelagde det hele. Jeg har også brug for et håb om en bedre fremtid. At jeg får afsluttet mit langvarige ressourceforløb. At der er en arbejdsplads, hvor der er brug for lige sådan en som mig, og det jeg kan. Du håber, at du snart kan rejse ud i verden uden begrænsninger. Jeg håber, at jeg snart får en praktikplads, så jeg forhåbentlig kan se en ende på mit ressourceforløb og de begrænsninger det giver mig. Så undskyld at jeg ikke er ked af det på dine vegne over, at du har fået aflyst din ferie. Du har en mulighed for at rejse til et andet land. Jeg har fået afbrudt min virksomhedspraktik uden mulighed for at få en anden praktik, fordi både jobcenter og jobkonsulent forholder sig passive og afventer situationen med de mange hjemsendte kontoransatte. Det er mit “luksusproblem”. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.