Adfærd · Coronavirus · COVID-19

Lad nu de små børn blive hjemme fra din indkøbstur!

Jeg er gevaldig træt af, at forældre slæber deres søde små børn med på indkøb. Ungerne har som regel ingen forståelse for, at en verdensomspændende pandemi kører i højeste gear og som er årsag til alvorlig sygdom, massedød, nedlukninger, butikslukninger, butiksdød, arbejdsløshed og alt muligt andet, som små børn ikke skal bekymre sig om. Men som en ansvarlig forældre kunne du måske godt alligevel lige vise lidt hensyn til os andre, der gerne vil undgå at blive smittede og risikere et alvorligt sygdomsforløb eller det, der er værre.

Dine søde små unger har hverken mundbind eller visir på. Jeg ved godt, at børn under 12 år er undtaget kravet. Men det er underligt signal man udsender. For børn kan faktisk både smitte og blive smittede. Men fra politisk side har man valgt, at børn ikke skal belemres med noget så vigtigt som at tage hensyn til andre mennesker. Man mener, at børn ikke kan finde ud af at tage et mundbind korrekt af og på, og derfor skal de ikke påføres sådan et krav. Men det er der så sandelig også en masse voksne mennesker, der ikke kan finde ud af. Og så er der dem, der render rundt med det der latterlige hagevisir. Det beskytter nada. Eller nul. Og så ser det herre åndssvagt ud. 

Men – hvis du nu vil være en ansvarlig forældre, for det er du jo; du sørger jo for, at dit barn er spændt fast i autostolen i bilen og at dit barn har cykelhjelm på, når det er på cykel;  der af en eller anden grund er nødt til at tage dine små børn med på indkøb, måske fordi du er alene med dem; eller du simpelhen ikke kan købe ind uden dine børn; kunne du jo lære dem, at selvom de er små (dvs. under 12 år), så er det smart at vise samfundssind og passe på sine medmennesker. Jeg tænker, at man godt kan lære små børn fra 5-6 års alderen, hvordan man tager et mundbind af og på. Og man kan faktisk også lære sine børn, hvordan man opfører sig i en kø. Hvis ikke – er det måske bedst, at man bliver hjemme og får dagligvarerne leveret. Så passer man faktisk både på sine børn og på sine medmennesker. 

Advertisement

En kommentar til “Lad nu de små børn blive hjemme fra din indkøbstur!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.