Blogging · Folkeskolen · Handicappolitik · Kommentarer · Kommunikation · Konflikt · Lockout · Politik · Skole · Velfærd

Svar fra Anders og Michael

DSC_4930Jeg fulgte Lines opfordring (og mange tak for kommentaren og opfordringen, Line) og sendte mit blogindlæg til lockoutens parter: Anders Bondo Christensen, Michael Ziegler og Bjarne Corydon.

Jeg har fået et personligt svar fra Anders, og Michaels sekretær har svaret. Bjarne eller hans ministersekretær har – endnu – ikke haft tid til at svare.

DSC_4931Anders svarede:

Kære [navn udeladt]

Jeg har læst din blog. Denne lockout er dybt urimelig og burde aldrig være iværksat.
Jeg har skrevet nedenstående svar til de mange andre forældre, der har henvendt sig.
Mange hilsner
Anders
Tak for din mail.
Jeg modtager i disse dage mange henvendelser fra forældre og elever, der ønsker, at den ødelæggende lockout hurtigst muligt afsluttes.
Jeg kan desværre umuligt nå at svare individuelt på hver eneste henvendelse. Derfor er det ikke sikkert, at jeg helt rammer dine spørgsmål og kommentarer med denne mail.
Lærerne synes, at lockouten er ødelæggende og helt unødvendig. Vi vil hellere end gerne møde på arbejdet.
Det er kommunerne og KL, der har valgt det dramatiske skridt at lockoute lærerne. Vi har gennem hele forhandlingsforløbet søgt en aftale, men er blevet mødt med KL’s ultimative krav. Det lagde KL’s næstformand Erik Fabrin ikke skjul på i Berlingske i sidste weekend. På spørgsmålet ”Har I i KL tænkt jer at give efter for at få stoppet konflikten?”, svarede Erik Fabrin:
»Det gør vi ikke. Vi har diskuteret det her i årevis, og vi flytter os ikke. Jeg ser kun én løsning – og den er, at lærerne giver efter.” Efterfølgende i interviewet gav han udtryk for, at lærerne kunne få lov til at komme på deres grædende knæ.
Som det fremgår, er der slet ikke tale om en forhandling men et diktat. Tænk den tanke, at det var lærerne, der strejkede og dermed tog elever og forældre som gidsler, fordi vi havde formuleret ultimative krav, som vi reelt ikke ville forhandle om. Nu er det KL og dermed kommunerne, der vælger denne fremgangsmåde. Erik Fabrins udtalelse er i øvrigt ikke korrekt. Fabrin, Michael Ziegler og mange andre toppolitikere i KL roste den nye aftale fra 2008 i høje vendinger, og ved forhandlingerne i 2011 stillede KL ingen krav om ny arbejdstidsaftale, da alle var godt tilfredse med aftalen fra 2008.
Vi er i forhandlingsforløbet om den nye overenskomst kommet med adskillige forslag for at undgå KL’s meningsløse lockout, og vi har langt hen ad vejen imødekommet KL’s krav i et forsøg på at undgå lockouten. Du kan få en oversigt over det her:
KL har afvist alt. Vi kan og vil ikke acceptere, at KL blot dikterer en løsning. Især ikke, fordi den løsning, KL ønsker at diktere, kun handler om effektiviseringer og besparelser til skade for kvaliteten i elevernes undervisning.
Den internationalt højt respekterede forsker John Hattie har under sit besøg i København i sidste uge klart markeret, hvad der skal til for at styrke elevernes udbytte af undervisningen. Hatties konklusioner er i klar modstrid med den dagsorden, KL ønsker at gennemtvinge:
Jeg deler fuldt ud ønsket om, at denne ødelæggende og helt urimelige lockout hurtigst muligt stopper. Vi har fra starten forsøgt en forhandlingsløsning, men der skal to til et kompromis og en aftale.
Med venlig hilsen
Anders Bondo Christensen
DSC_4933Michaels sekretær skrev:
Kære [navn udeladt]

Tak for din mail.

Borgmester Michael Ziegler modtager mange breve og mails om de igangværende forhandlinger om arbejdstidsregler for skolelærere. Alle henvendelser vil naturligvis blive læst, men borgmesteren kan ikke påtage sig at svare individuelt på henvendelserne.

Med venlig hilsen

Annemette Bech Madsen
Borgmestersekretær

cid:843411408@15082012-372E

2 kommentarer til “Svar fra Anders og Michael

  1. Dejligt, at du gjorde det! Godt gået!
    Svarene er vel, som man kan forvente – og nu ser det ud til, at Junior og alle andre børn kan komme i skole på mandag.

    Like

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.